En fullmatad dag med massor av löparglädje
Stadsmaran är en av Norrlands största löparevent där du har både tävlings- och motionsklasser. Utbudet är framtaget för att passa alla, oavsett ambitionsnivå. Det finns flera lopp att välja på. Stadsmaran börjar alltid med Knatteloppen som är för de yngre med massa spring i benen. När barnen spurtat i mål är det dags för Profilbutiksloppet som är ett perfekt lopp för dig som vill återvinna din hälsa genom att gå (med eller utan stavar), lunka eller jogga. Därefter ljuder startskottet för huvudloppet, Lumire-loppet 21km för både elit och motionär. Lite senare blir det fullt tryck vid starten då löparna gör sig redo för Stadsmarans populäraste lopp, Scaniamilen. Sist ut släpper vi iväg alla gymnasieelever i Gymnasieutmaningen 10km.

Stadsmaran – Skapar engagemang!
Att delta i Stadsmaran ger för många en extra energikick tack vare hela inramningen och all publik vid start/mål och runt banan. I takt med att Stadsmaran har funnits i över 40 år så är åskådarleden alltid täta när du exempelvis springer genom Luleå City. Många brukar även samlas vid Lulsundet/Björkskatan för att heja fram dig när du kämpar de sista kilometrarna innan du når målområdet. Vid målgång tas du emot som en vinnare och där kan du i lugn och ro varva ned och ta del av de gåvor som delas ut samt fylla på med ny välbehövlig energi.

Hjälp med träning!
Vill du få hjälp med din träning och på bästa sätt förbereda dig inför Stadsmaran så rekommenderar vi StiLs duktiga Löparsektion