I Stadsmarans motionsklass kan alla delta oavsett om du är med i en klubb eller inte. Alla får en tid och resultatlista presenteras via hemsidan. Ingen prisutdelning sker.

Stadsmaran har även tävlingsklass i Scaniamilen och Halvmaran 21km. I Scaniamilen har vi klasserna Män/Kvinnor, oavsett ålder. I Halvmaran har vi Elit- och Veteranklass. Elitklassen är för dig som är 39år eller yngre. Du som är 40 eller äldre deltar i våra Veteranklasser M/K40, 50, 60. Klassen bestäms utefter hur många år man fyllt eller fyller under året.
Fyller man tex 50 år i år deltar man i M50/K50. Du ska vara medlem i en klubb som är ansluten till Svenska friidrottsförbundet. Pokaler och prestationspriser delat ut i tävlingsklassen.

Tidtagning sker genom start- och målregistrering med engångschip som sitter i din nummerlapp. För alla i motionsklassen registreras din starttid när du passerar startportalen och sluttiden när du springer över mållinjen. Du får därmed en nettotid.
Löpare som är anmälda i tävlingsklassen gäller den officiella tiden (bruttotid) d.v.s. när startskottet avfyras. Enligt Svenska friidrottsförbundets tävlingsregler gäller tiden från startskottet och inte var man börjar springa. Första deltagaren i mål är alltså loppets segrare.

Bruttotid: Din tid från startskottet (gäller i tävlingsklasserna)
Nettotid: Din tid från passering av startlinjen.

Din nummerlapp kan du hämta på StiL Sportcenter, LTU, port 11 (byggnad mittemot Porsöhallen). Nummerlappsutdelningen öppnar upp under Stadsmaraveckan måndag-lördag. Det går bra att hämta ut nummerlapp åt någon annan löpare. Hämta gärna ut nummerlappen i god tid, dock senast en timme innan respektive start. 

Efter att du har anmält dig och betalningen har gått igenom får du en bekräftelse på din mail som du har uppgett. Där har du även ditt kvitto för anmälningsavgiften. Du hittar även din anmälan under fliken Startlistor. Om du inte har fått något bekräftelsemail av oss (titta även i skräpkorgen) ber vi dig kontakta info@stadsmaran.nu 

Ditt startnummer tilldelas ca en vecka innan loppet och du kommer få ett bekräftelsemail skickat till dig. Alla startnummer kommer även läggas ut på hemsidan under fliken Startlistor.

Ja, det går bra att ändra din anmälan fram till 1 timme innan respektive start. Maila oss eller kontakta infodisken så hjälper vi dig.

Din anmälan är bindande och går inte att avboka. Vid sjukdom/skada kan du få tillbaka din anmälningsavgift vid uppvisat läkarintyg.

Det går bra att betala anmälningsavgiften mot faktura. Enklast är att fylla i formuläret på hemsidan – Företagsanmälan. Går även bra att betala via bankgiro. Maila oss så hjälper vi dig.

Om du har friskvårdsbidrag från din arbetsgivare kan du använda det till anmälningsavgiften. Gör din anmälan direkt från vår hemsida och i ditt bekräftelsemail har du ditt kvitto som du skickar in till din arbetsgivare. Kolla gärna upp exakt vad som gäller på din arbetsplats för rätt hantering.

Stadsmaran har samarbete med Röda Korsets sjukvårdare som finns på plats med ett stort team. Vi har även utbildade funktionärer i Första Hjälpen utplacerade vid våra vätskestationer.

Vill du att ditt namn eller bild inte ska synas i våra kanaler kan du meddela oss via mail

Hittade du inte svaret till din fråga?

Kontakta oss på info@stadsmaran.nu